۲۱ دسامبر ۲۰۱۲ یا روز رستاخیز ؟! – قسمت سوم
بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ وَمِنَ الْأَرْضِ مِثْلَهُنَّ يَتَنَزَّلُ الْأَمْرُ بَيْنَهُنَّ لِتَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ وَأَنَّ اللَّهَ قَدْ أَحَاطَ بِكُلِّ شَيْءٍ عِلْمًا
خداست آن که هفت آسمان و همانند آنها زمين بيافريد فرمان او ميان آسمانها و زمين جاری است تا بدانيد که خدا بر هر چيز قادر است و به علم بر همه چيز احاطه دارد
——————————————————————————————–
دوستان عزیز در دو قسمت قبلی درباره آثار سیاره زمین،ماه و خورشید و حرکات و تناوبهای حاصله از آنها بر حیات و انسانها بطور خلاصه مقدماتی را عرض کردیم.
لازم به ذکر است که تمام این موارد بصورت کلی گفته شده تا آشنایی مختصری با اینگونه موارد حاصل شود و دوستانی که تمایل دارند تا از جزئیات دقیق تر و آزمایشها و اکتشافاتی که در این زمینه روی داده است اطلاع حاصل کنند ، باید خود زحمت جستجو و پژوهش در این زمینه را بکشند.
تاثیر سایر سیارات و ستارگان
هشت سیاره دیگر به همراه ما به دور خورشید حرکت می کنند. تمام این سیارات در جهتی خلاف جهت حرکت ساعت به دور خورشید می چرخند. تنها پدیده چرخان که از این قانون کلی پیروی نمی کند “سیاره زهره ” است. سیاره زهره اگرچه در گردش به دور خورشید با سایر سیارات منظومه شمسی هماهنگ است و درجهت خلاف عقربه های ساعت می گردد، اما در گردش به دور خودش ساز مخالف زده و بر عکس تمامی سیارات منظومه شمسی، در جهت حرکت عقربه های ساعت یا اصطلاحاً “Clockwise” گردش می کند.
یک تحقیق جالب در سال ۱۹۵۱ میلادی توسط جان نلسون ” John Nelson ” درباره عواملی که دریافتهای رادیویی را مختل می کند انجام گرفت.او کشف کرد که این اختلالات رادیویی با فعالیتهای خورشید متناسب هستند و هر گاه فعالیتهای خورشیدی افزایش می یابد این اختلالات نیز بیشتر می شوند.چیز جالبتر دیگری که او کشف کرد این بود که لکه های خورشیدی و اغتشاشات رادیویی،هر دو وقتی پیش می آیند که دو سیاره یا بیشتر،با خورشید در یک خط مستقیم قرار بگیرند.و یا زمانی که با هم زاویه قائمه می سازند.و یا وقتیکه با هم زاویه ۱۸۰ درجه می سازند. او نخست روی سیاره های مریخ،مشتری و زحل کار کرد و کشف کرد که با محاسبه می توان زمان فعالیتهای وسیع لکه های خورشیدی را تا ۸۰ درصد دقت،پیشگویی کند.او در مرحله بعد اثر سایر سیارگان را نیز در نظر گرفت و دقت پیشگویی های او تا ۹۳ درصد افزایش یافت.
میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید :
http://www.eham.net/articles/8828
این کشف او مورد توجه طالع بینان نیز قرار گرفت. زیرا این بار دلایلی علمی پیدا شده بود که پیشگویی های آنها را تائید می کرد.چیزی که مسلم است این است که وضعیت و نحوه آرایش و قرار گرفتن سیارات بر میدان مغناطیسی خورشید اثر می گذارد و بعضی از آرایشهای خاص فعالیتهای مغناطیسی خورشید را تشدید می کند و این فعالیتها نیز به نوبه خود بروی حیات بروی سیاره زمین تاثیر می گذارد. اگر سیاراه ها تا این اندازه توانایی دارند که بر خورشید اثر بگذارند ، طبیعی است که نتیجه گیری کنیم آنها بر زمین نیز اثر می گذارند.
مثلا یک شب در سال ۱۹۵۵ میلادی منجمی در “ماریلند ” از رادیوتلسکوپ برای رصد استفاده می کرد .او در تصاویری که از صورت فلکی عقرب مشاهده می کرد، یک جسم خارجی را کشف کرد. در شبهای بعد نیز آن جسم هنوز باقی مانده بود ولی کمی تغییر محل داده بود. او سریعا به فکر سیارات افتاد و دوربین خود را به سمت نزدیکترین سیاره که مشتری بود چرخاند و متوجه شد که علائم نیرومند موج کوتاه و بلند رادیویی با قدرت یک میلیارد وات از آن رسال می شود.اکنون ثابت شده که زهره و زحل منابع قوی امواج رادیویی هستند.حداقل قسمتی از تاثیرات سیارات ممکن است از این حقیقت ناشی شود که سیاره در فضای پشت سر خود دنباله ای مغناطیسی از اغتشاشات را بخ جای می گذارد.مانند اغتشاشی که بر اثر عبور یک کشتی بروی آب دریا ایجاد می شود.دنباله ای که زمین به همراه خود می کشد بیش از هشت میلیون کیلومتر طول دارد.سیارات در طی حرکت خود رد و دنباله ای در فضا باقی می گذارند که تا مدتها باقی می ماند.
یک مطلب جالب دیگر نیز در این میان وجود دارد:
تحقیقات جدید نشان می دهد که سیارات زهره و مریخ در حال از دست دادن جو خود می باشند.بادخورشید جو مریخ و زهره را با خود می برد.زهره و مریخ از بعضی جنبه ها بسیار متفاوت و از جنبه هایی دیگر شبیه هم هستند. درست است که مریخ جو بسیار نازک و رقیقی دارد ولی زهره دارای جوی غلیظ، سنگین و مسموم می باشد، ولی هر دو تحت تأثیر خورشید هستند! باد خورشیدی به طور مداوم سیارات منظومه ی شمسی را با فراری دادن جو آنها، مورد حمله قرار می دهد. باد خورشیدی توده ای از ذرات باردار پرانرژِی است که با سرعت از سمت خورشید به سمت بیرون منظومه ی شمسی در جریان است. این امکان وحود دارد که مریخ هم مانند زهره دارای جوی ضخیم و غلیظ بوده ولی همه را از دست داده باشد.
این تحقیقات تنها در جهت شناخت بیشتر این دو سیاره کاربرد ندارد، بلکه در فهم هرچه بهتر سیاره ی خودمان زمین نیز مفید است وشاید دیدگاههایی نیز درباره ی آینده برای ما داشته باشد.البته ذکر این نکته هم ضروری است که بدانیم کیهان فقط به منظومه شمسی هم محدود نمی شود.در یک شب صاف در خارج از نور شهرها می توانیم ۳ هزار ستاره را با چشم غیر مسلح ببینیم.ستارگانی که بسیاری از آنها میلیونها بار از خورشید ما نیز بزرگترند.تازه این ستارگان فقط ستارگان کهکشان راه شیری هستند. کهکشانی که از ۱۰۰ میلیارد ستاره تشکیل شده است. در وراء این کهکشان راه شیری صدها میلیارد کهکشان دیگر با صدها میلیارد ستاره دیگر نیز وجود دارند.
اگر اندازه زمین با سایر سیاره ها و سپس با خورشید و سپس خورشید با سایر ستارگان عالم مقایسه کنی، .واقعیت این است که خورشید ما یک ستاره فسقلی بیشتر نیست.
از همه این ستارگان و کهکشانها تشعشعات و امواج پر قدرتی ساتع می شود. اغلب ستارگان امواج رادیویی ارسال می کنند. بسیاری از آنها در زمانهای خاصی از طول عمر خود امواج پرقدرتی چون اشعه ایکس و گاما نیز ساتع می کنند.مثلا یک نو اختر مقادیر عظیمی انرژی از خود ساتع می کند. معمولا در هر سال حدود ۰٫۰۳ رونتگن از این انرزی کیهانی به زمین می رسد.اما در طول تاریخ ایجاد حیات در سیاره زمین حداقل یکبار زمین در معرض تشعشی با قدرت ۲۰۰۰ رونتگن،آنهم بصورت ناگهانی قرار گرفته است.حدود ۴ بار در معرض بیش از ۱۰۰۰ رونتگن قرار گرفته است و ده ها بار در معرض تشعشع بیش از ۵۰۰ رونتگن قرار گرفته است. اکثر حیوانات وقتی در معرض ۲۰۰ تا ۳۰۰ رونتگن اشعه قرار می گیرند ،می میرند. بنابر این زمین تا جایی که ما می دانیم لا اقل ۱۵ بار در معرض تشعشعات مرگ بار کیهانی قرار گرفته است.
تخم گیاهان در برابر تشعشعات مقاوم هستند و موجودات دریایی نیز تا حدودی در برابر این تشعشعات به خاطر آب دریا محافظت می شوند. ولی این اتفاقات عظیم و هولناک می تواند نقشی اساسی در تکامل و جهش های ژنتیکی در موجودات زنده داشته باشد.آزمایشات دقیق زیست شناسان نشان داده که بسیاری از موجودات زنده نسبت به تشعشات کیهانی و حتی رادیو اکتیو آگاه و حساس هستند.طیف حساسیت ما نسبت به خورشید از طول موج اشعه نور تا طول موجهای بلندتر رادیویی آن گسترده است.ما خورشید را می بینیم، گرمایش را حس می کنیم و نسبت به تغییراتی که در میدان مغناطیسی زمین بوجود می آورد واکنش نشان می دهیم.
همانگونه که نلسون کشف کرد آرایش و وضعیت قرار گرفتن سیارات دیگر منظومه شمسی در انرزی دریافتی ما از خورشید تاثیر می گذارد.میزان این تاثیرات و تغییرات اندک است اما اثری که همین میزان تغییر اندک بروی فعالیتهای عصبی موجودات زنده بسیار برجسته است.مثلا تغییرات پتانسیل الکتریکی ناشی از حرکت اجرام منظومه شمسی را می توان با ایجاد دو سوراخ در تنه یک درخت اندازه گیری کرد.پس وقتیکه سیارات بروی درختان تاثیر می گذارند ،خیلی عجیب نخواهد بود که بفهمیم بروی ارگانیزم پیچیده ای چون انسان هم تاثیر بگذارند.
دکتر میشل گوکولن ” Michel Gauquelin ” تحقیقات مفصلی در این رابطه کرده و نتایج تحقیقات خود را در کتابی به نام The Cosmic Clock منتشر کرده است.او در سال ۱۹۵۰ مطالعه خود را در این رابطه شروع کرد .سیارات نیز مانند خورشید و ماه از دید ما ساکنان زمینی طلوع کرده در آسمان حرکت کرده و غروب می کنند.و مثلا روزهای مریخی و عطاردی و مشتری و … را بوجود می آورند.

دکتر گوکولن با مراجعه به اسناد ثبت شده در ادارات ثبت گواهی تولد در اروپا جداولی را از زمان دقیق تولد افراد آماده کرد. او کشف کرد که مثلا تعداد بسیار زیادی از پزشکان عضو فرهنگستان پزشکی در زمانی تولد یافته اند که مریخ و زحل تازه طلوع کرده بودند و یا به نقطه اوج خود در آسمان رسیده بودند.او ارتباطی آماری بین لحظه تولد نوزادان و موفقیت آینده آنها در شغل پزشکی پیدا کرده بود. او سپس مطالعه خود را به سایر شغلها و حرفه ها نیز تعمیم داد. مثلا ارتباطاتی آماری را کشف کرد که نشان می داد اطباء و دانشمندان مشهور اغلب در زمانی متولد شده اند که مریخ از افق بالا می آمده است.در حالیکه هنرمندان،نقاشان و موسقیدانان بندرت در این زمان به دنیا آمده اند.مثلا بیشتر سیاستمداران و نظامیان در زمانی متولد شده اند که سیاره مشتری در حال بالا آمدن بوده است. او کشف کرد که هیچ نویسنده مشهور فرانسوی در زمان غروب زحل متولد نشده است.اکنون مشخص شده است که در نیمکره شمالی روزهای خرداد ماه بیشترین نسبت تولد را دارا می باشند.او و سایرین در این زمینه تحقیقات مفصلی انجام داده اند که من نمی توانم همه جزئیات آن را در اینجا نقل کنم.ما هنوز نمی دانیم که چه مکانیسم و فرآیندی باعث می شود که سیارات تا این اندازه بروی تولد و آینده افراد در زمین موثر باشند.گوکولن کشف کرد که وضعیت تولد والدین و سیارات در زمان تولد آنها نیز در زمان شکل گیری و تولد نوزاد و حتی تاثری که بر توانایی و هوش و آینده او می گذارد ،موثر است.

تا اینجا مشخص شد که :
حیات نظمی است که از دل و درون بی نظمی بیرون آمده است.حیات نظم خود را با استفاده و جمع آوری اطلاعات از کیهان و عالم هستی حفظ می کند.نیروهای کیهانی همواره در حال بمباران کردن زمین هستند، اما حرکات اجسام آسمانی و حرکت زمین در ارتباط با این اجسام،طرحی را بوجود می آورد که اطلاعات سودمندی را فراهم می کند.موجودات زنده به این طرح حساس بوده و به خاطر وجود ملکول آب درون خود به سرعت به این تغییرات پاسخ می دهند.
به زبان دیگر، موجودات زنده دائم در حال گفتگو با کیهان و عالم هستی هستند. تبادلی آزاد از اطلاعات و تاثیرات متقابل ،که کل حیات را درون ارگانیزم عظیمی متحد می کندکه خود جزئی از ساخت پویای بسیار وسیع تری است.طالع بینی بر پایه این اصل بنا شده است که پدیده های آسمانی بر رویدادهای موجودات زنده در زمین اثر می گذارد و عجیب اینجاست که کشفیات علمی انجام شده نیز امروزه تا حدودی بر این ادعاهای طالع بینان و پیشگوها و کاهنان عصر باستان صحه می گذارد.
طالع بینی معادله ایست که متغیرهایش وضعیت همه اجسام و اجرام آسمانی است.طالع بینان ادعا می کند که وضعیت اجرام اسمانی بروی ما تاثیر می گذارد.امروزه ما با تصویر جدیدی از طالع بینی روبرو هستیم.تصویری که فرسنگها با آنچه که در کتابها و مجلات طالع بینی عوامانه ارائه می شود متفاوت است.در واقع این نظان آنقدر در هم پیچیده و هم بسته است که به سختی می توان فهمید از کجا سر چشمه گرفته است.مشکل می توان فهمید که طالع بینی واقعا از کجا سر چشمه گرفته است.برخی ها آن را به سومریان منسوب می کنندچون این قوم صحرا گرد بوده و در هوایی صاف می زیستند بیشتر توجه خود را معطوف به آسمان کرده بودند و کم کم این عقیده در آنها بوجود آمد که انرژی الاهی در حرکت اجسام آسمانی تجلی می کند.اما شاید ریشه های آن به بسیار قبل تر از آن باز گردد به زمانی جتی تا عصر یخبندان. علم امروز متوجه شده است که اگرچه طالع بینی قطعا به روش علمی اثبات نشده است ولی قابل انکار نیز نیست.
خوب تا اینجا و در این سه قسمت در باره نماد ها و نمادشناسی و سپس حیات و نظم و بی نظمی و آنگاه آثار زمین خورشید ،ماه ،سیارات و ستارگان بر حیات روی زمین و انسانها تا حدی سخن گفتیم.
با تناوبهای شب و روز،تناوبهای ماهیانه،تناوبهای خورشیدی،روزهای سیاره ای و … آشنا شدیم.
در قسمت بعدی می خواهیم درباره یک تناوب مهم کیهانی دیگر بحث کنیم.
ان شا الله ادامه این مطلب در قسمت بعدی
با ما باشید
امین روستاپور