مشاهده بشقاب پرنده توسط اسکات کلی در ایستگاه فضایی
حقیقت خاموش : چندی پیش خبری از مشاهده یک بشقاب پرنده توسط اسکات کلی فضانورد آمریکایی در ایستگاه فضایی سر و صدای زیادی در فضای مجازی ایجاد کرد. این خبر تحت پوشش خبری سایت ها و خبرگزاری های مختلف قرار گرفت.
مشاهده یک بشقاب پرنده پرنده توسط اسکات کلی در ایستگاه فضایی-۲۰۱۵
چندی پیش خبری از مشاهده یک بشقاب پرنده توسط اسکات کلی (Scott Kelly) فضانورد آمریکایی در ایستگاه فضایی سر و صدای زیادی در فضای مجازی ایجاد کرد. این خبر تحت پوشش خبری سایت ها و خبرگزاری های مختلف قرار گرفت. به عنوان مثال خبرگزاری مهر در این رابطه در تاریخ شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۴ در خبری به شناسه ۲۹۷۳۵۸۵ مطلب زیر را منتشر کرد:
«به گزارش خبرگزاری مهر، اسکات کلی از فضانوردان باسابقه آمریکا که این روزها در ایستگاه فضایی بین المللی به سر می برد به ثبت تصاویر جالب توجه فضایی شهرت دارد. وی به تازگی تصویری از فضا توئیت کرده که بحث های زیادی درباره آن شکل گرفته است.
در این تصویر مناطق جنوبی هند دیده می شود که بخش هایی از آن در شب هنگام و به دلیل سیستم های روشنایی آن مناطق درخشندگی خاصی دارند. اسکات کلی همراه با این عکس این گونه توئیت کرد: شب بخیر! اما این تمام داستان عکس مورد نظر نیست. خیلی زود شمار زیادی از علاقمندان به فضا از سراسر جهان متوجه شیء دراز و البته عجیبی در قسمت بالا و سمت راست تصویر شدند که به نظر می رسد در انتهای آن چراغ های نورانی به چشم می خورد.
بلافاصله و درحالی که تنها چند ساعت از انتشار این تصویر می گذشت علاقمندان به بشقاب پرنده از سراسر جهان به اظهار نظر پرداخته و حتی برخی جمله «شب بخیر» اسکات کلی را نسبت به بشقاب پرنده برداشت کردند!
اسکات وارینگ از سایت ufosightingsdaily.com می گوید: «اسکات کلی تصاویر منحصربفردی از پنجره ایستگاه فضایی بین المللی تهیه و راهی زمین می کند. با این حال در این تصویر خاص بشقاب پرنده ای درخشان با بدنه فلزی دیده می شود. این بشقاب پرنده ۲۵ متر طول دارد»!
ناسا تاکنون درباره این شیء عجیب اظهار نظری نکرده است.» (۲)
توضیح واقعی ماجرا
در دویست و سی و سومین روز از گردش مدار، اتفاق جالبی می افتد؛ فضانورد اسکات کلی که در ایستگاه فضایی بین المللی مستقر بود تصویری زیبا از شبه قاره هند را از پنجره محل استقرار خود در شب شکار می کند.
عناصری که در تصویر گرفته شده می بینیم به شرح زیر هستند:
الف– در این تصویر بخشی از کره زمین در شب دیده می شود، چراغ های شهرها قابل مشاهده است، درخشش جو و یک لایه نازک سبز رنگ از اتم های فلوئورسانس نیز دیده می شود.
ب – در بخش بالایی عکس، ستاره ها را می بینیم که از جمله ویژگی های قابل تشخیص عکس هستند. از آنجا که سفینه فضایی در فضا ثابت نبوده است، لذا بر روی عکس برداری تاثیر گذاشته و شاهد یک در معرض قرارگیری (long-exposure) خفیف هستیم.
ج- یک شی دراز در گوشه بالای عکس دیده می شود.
در ادامه بر روی شی عجیب گوشه بالای تصویر بزرگنمایی انجام می دهیم:
پس از انتشار این تصویر در فضای مجازی، سریعاً گمانه زنی ها در مورد ماهیت این شی آغاز گردید. بخش زیادی از بییندگان این تصور مصرانه در تلاش بودند بشقاب پرنده بودن و به طور خاص بشقاب پرنده فرازمینی بودن را ماهیت این شی معرفی کنند. آیا این یکی از سفینه های خاص جنگ های ستاره ای بود که به سمت زمین می رفت؟
خبرگزاری فوربس (forbes) در مطلبی به تاریخ ۲۲ نوامبر ۲۰۱۵ در توضیح این و بررسی این تصاویر به این نکته اشاره می کند: « . . . ما باید به یاد داشته باشیم هنگامی که چیزی وارد علم می شود، علل خصوص زمانی که برای توضیح چیزی غیرمنتظره مطرح می شود، قبل از این که هر گونه توضیح رومانتیکی ارائه شود، باید تمام توضیحات زمینی را رد کرد. این بدان معناست تا زمانی که ما تمام چیزهایی که امکان وجود داشتن آن هست را بررسی نکرده و رد نکرده ایم، این اجازه را نداریم توضیحاتی چون بیگانگان را وارد سناریو کنیم. در این مورد نیز همین موضوع صادق است». (۱)
در این پرونده نیز شی مورد مشاهده چیزی بیشتر از بخشی از خود ایستگاه فضایی نیست و در عکس های دیگری که از این پنجره گرفته شده نیز وجود داشته است. همیشه بخشی از خود ایستگاه در تصاویر گرفته شده از این پنجره وجود دارند که نیازی به توضیح و تفسیر نداشته اند.
اما در عکس خاصی که اسکات کلی گرفته است تا حد امکان سعی شده است، قطعات و تجهیزات ایستگاه فضایی وارد تصویر نشوند. لکن این کار به صورت کاملاً موفقیت آمیز نبوده و بخشی از ایستگاه فضایی موسوم به ماژول کلمبوس باز هم در قسمت بالایی عکس اسکات کلی قابل مشاهده است. در ادامه عکس این قسمت خاص را در روشنایی روز ببینید:
روی سطح زیرین ماژول کلمبوس (Columbus module) ایستگاه فضایی در سال ۲۰۱۴ یک سیستم مشاهده زمین با کیفیت بالا (High Definition Earth-Viewing System (HDEV)) نصب شده است. این شی خاکستری چسبیده به زیر بدنه دارای یک صفحه چراغ کوچک می باشد و سطح براق این شی تابه ای شکل قادر است نور لامپ های اطراف خود را انعکاس دهد. یوفوی درون عکسی که اسکات کلی گرفته است، در واقع همین شی خاکستری رنگ بوده که روشنایی قسمت عقب آن همان صفحه چراغ است و روشنایی قسمت جلو نیز انعکاس نور سطح جلویی پوسته شی می باشد. عکس زیر که توسط الیویرا دسوزا (Olivia D’Souza) گرفته شده، بسیار کمک کننده است:
مدتی پس از این که سایت فوربس تحلیل خود را منتشر نمود، مهندس ایستگاه فضایی سم تریدگولد (Sam Treadgold) به فوربس اطلاع می دهد آن تصویر که به یوفوها نسبت شده، دستگاه HDEV نیست. دستگاه مذکور یک دوربین جعبه ای شکل است که روی سطح خارجی کلمبوس قرار گرفته است. جسمی که در تصویر اسکات کلی عجیب به نظر می رسد در حقیقت یک آنتن یو. اچ. اف. (UHF) آزمایشگاه دستینی (Destiny Lab) است که خود یکی دیگر از بخش های ایستگاه فضایی بین المللی است.
..:: وقف امام حسن مجتبی علیه السلام ::..
به امید خدا ادامه دارد …
منابع :
- ۱ – http://www.forbes.com/sites/startswithabang/2015/11/22/no-iss-astronaut-scott-kelly-did-not-take-a-picture-of-a-ufo/#6cd899ec5710
- ۲ – http://www.mehrnews.com/news/2973585/%D8%A8%D8%B4%D9%82%D8%A7%D8%A8-%D9%BE%D8%B1%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D9%BE%D9%86%D8%AC%D8%B1%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%81%D8%B6%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D8%B4%D8%AF